Mini implanturi ortodontice – TAD

Miniimplanturi ortodontice : un concept inteligent pentru o generaţie nouă !!!

Miniimplanturi ortodontice, cunoscute de colegii din strainătate ca şi TAD (temporary anchorage devices) sunt folosite de aproximativ 80% dintre ortodonţi, crescand rata de succes a tratamentului cu 78% .Acestea sunt aplicate in procesul alveolar maxilar si mandibular pentru îmbunatăţirea ancorajului,închiderea de spaţii postextractionale,intruzia dintilor în cazuri diferite de anomalii, corectarea poziţiilor dinţilor innainte de aplicarea lucrarilor protetice,cat şi in palatul osos folosite alături de alte accesorii ajutatoare tratamentului ortodontic.

Descriere

  • miniimplanturi1au diametrul de 1,8 mm
  • lungimi de 6, 8, 10 mm
  • capatul din cavitatea bucală are un şant şi strabatut de 2 canale perpendiculare

Miniimplanturile ortodontice sunt uşor de aplicat fiind autofiletante,prezentand un cap octogonal ce se comportă ca un bracket şi la nivelul caruia se aplica forţe ortodontice anuland efectele nedorite.

Intrebari

Cum se aplică un TAD si dacă doare?
Aplicarea este uşoara,cu efort minim şi necesită doar un anestezic local, deci fară durere.
Inserarea se face în os cu un instrument special si aplicarea forţelor este imediată.

Cat timp se foloseste un surub ortodontic?
De cele mai multe ori este folosit pana se ajunge la rezultatul dorit de medicul ortodont fara a utiliza forte active pe ceilalti dinti.

Cat timp se foloseste şi unde se aplică un TAD?
Ortodontul tau in funcţie de planul de tratament te va informa cat timp are nevoie de acest tip de ancoraj.El poate fi folosit de la cateva luni sau pană la sfarşitul tratamentului. Aceste miniimplanturi se aplică între rădacinile dinţilor şi palatul osos in funcţie de necesităţile de ancoraj.

Acest caz pe mini implanturi ortodontice în palatul dur a fost prezentat la congresul național, dar și în cadrul asociației americane de ortodonție. Obiectivul nostru a fost să mutăm toți dinții și măselele posterior pentru a crea spațiul caninilor ce erau blocați în os. Datorită soluțiilor tehnologice inovative medicul specialist ortodont a reușit să finalizeze acest caz cu succes.