Aparate dentare mobile pentru copii

Realizate din plastic în diferite combinaţii de culori şi cu diferite inserturi de figuri; Se adresează, în principal, copiilor cu varste incepand cu 6 ani cand apar primii dinţi definitivi si 11-12 ani cand se inlocuiesc si ultimii dinţi de lapte. Ele se realizează dintr-un plastic viu colorat pentru a le face cat mai atractive pentru cei mici. Sint acele aparate utilizate pentru largirea arcadelor , pentru corectarea poziţiilor dinţilor sau pentru menţinerea spaţiului.

Ele sunt confectionate din acrilat, dar şi sirmă si suruburi adaptate individual. Sirma specială compune crosetele folosite pentru ancorarea aparatului şi arcurile pentru mişcarea-translatarea dinţilor.
Aceste elemente se vor activa dupa inserarea aparatului şi in mod constant la intervalul indicat de medicul ortodont

Acestea sunt aplicate in cavitatea bucală, iar copilul işi desfasoară activitaţile obisnuite pe parcursul purtării. Determina deplasarea dinţilor şi largirea maxilarelor prin activarea elementelor active.Se poartă intre 12 si 14 ore pe zi,noaptea si in timpul zilei in cadrul activitaţilor in care nu e solicitată vorbirea.