Aparate cu acțiune ortopedică facială

headgear1Rolul ortopediei este de a restaura armonia facială, de a corecta tulburarile funcţionale ale ocluziei şi ale altor structuri oro-facilale din care fac parte şi căile respiratorii. Matricea functională in cadrul careia caile respiratorii reprezintă cel mai important factor, combinate cu potenţialul genetic şi factorii de mediu, influentează modul în care faţa noastra creşte şi se dezvoltă. O lipsă de dezvoltare normală la unul sau ambele maxilare poate avea efecte asupra modului in care respiram noaptea (inabilitatea cailor respiratorii de functiona normal pe parcursul somnului; creşte în intensitate odata cu inaintarea in varstă şi cu   surplusul de grasime acumulata in jurul gatului). Studiile recente ale afectiuni mai sus menţionate, Apneea Obstructivă arată că există o stransă legatura intre aceşti factori şi că un tratament ortodontic inadecvat poate fi un factor predispozant pentru Apneea Obstructiva.

Acum că ortodontul tău ţi a recomandat un astfel de aparat ca fiind o parte importantă din tratament, te vom invaţa cateva lucruri esenţiale despre el.
Headgear este un nume general pentru un sistem de aparat ce dezvoltă forţe speciale ce ghideaza creşterea maxilarelor. Ortodonţii de asemenea folosesc aparatul şi să deplaseze dinţii într o poziţie favorabilă sau să prevină deplasarea lor în poziţii nedorite. La inceput aparatul iţi va parea un pic ciudat,dar este o parte importantă din tratament iar la final va merita efortul pentru un zambet sănătos şi frumos ce va fii al tau pentru restul vieţii.

masca-faciala-delaireIndicaţii în timpul puratării headgear ului şi mastii faciale Delaire

  • asigurate că porţi aparatul exact cum ţi s a explicat de catre ortodontul tău;
  • de fiecare dată atenţie cum îndeparataţi aparatul: să nu vă răniţi la ochi,obraji,buze sau fată.
  • fiți siguri că îndepartaţi aparatul inainte de a incepe să alergaţi sau juca sport;
  • nu lasaţi pe nimeni să vă apuce sau tragă de aparat;
  • luaţi cu voi aparatul la fiecare întalnire cu ortodontul;
  • indicaţiile privind intreţinerea şi purtarea lui ţi le va da ortodontul in timpul consulaţiilor;