Tratament ortodontic la adulți. Aparate dentare pentru adulți.

Întrebari frecvente:

adulti.5Când trebuie să consult un medic ortodont?
Oricând vrei să-ți înfrumusețezi aspectul zâmbetului tău și îmbunătățești sănătatea dinților. 

Nu este prea târziu să mai urmez un tratament ortodontic? Chiar dacă sunt adult pot purta aparat dentar?
Consultând un medic ortodont poți știi dacă poți beneficia de un tratament ortodontic, iar după analize amănunțite și un diagnostic „țintit” medicul ortodont îți va recomanda cea mai bună soluție.

Oare dinții mei mai pot fi îndreptați?
Poziția dinților poate fi modificată la orice vârstă, iar îndreptarea lor nu mai prezintă o problemă, ci doar conștientizarea și prezentarea pacientului la medicul ortodont cu un efort minim, dar un beneficiu maxim.

adulti.2Cum îmi afectează stilul de viață tratament ortodontic/aparatul dentar?
În timpul tratamentului ortodontic nu ești limitat, poți cânta, poți folosii un instrument muzical de suflat, poți săruta și chiar să fi fotografiat\ă.
Modificările sunt vizibile pozitiv, iar ca majoritatea pacienților te vei adapta.

adulti3Cât costă un tratament ortodontic/aparatul dentar?
Costul unui tratament ortodontic depinde de mulți factori, incluzând severitatea și complexitatea anomaliei, cât și durata tratamentului. Ortodontul tău va discuta cu tine toate detaliile înaintea începerii tratamentului.

De ce să consult un medic ortodont?
Ortodonții sunt medici specializați ce se ocupă cu „punerea” unui diagnostic, prevenție si tratamentul anomaliilor dentofaciale. Medicii ortodonți studieaza 3 ani de specialitatea în urma unui concurs după terminarea celor 6 ani de medicina, pe parcursul carora participa la numeroase cursuri, congrese de specialitate în țară, cât și în străinătate. Deci sunt cei mai avizați în punerea unui diagnostic corect.

Testimonial

Situațiile în care un adult are nevoie să se gândească la un tratament ortodontic/aparat dentar

Tratamentul interdisciplinar evidențază:

  1. Rezolvarea practică a cazurilor complexe prin interactiune benefică cu alte specialități dentare: preventologie, radiologie, odontoterapie, endodontie, parodontologie, implantologie, protetică, chirurgie ortognată, estetică dentară etc.
  2. Mai mult ca niciodata tratamentul multidisciplinar implică colaborarea  între diversele specialitati ale medicinei dentare, precum si cu specialitatile de medicina generală (otorinolaringologie, pediatrie, endocrinologie, medicina interna, pneumologie, etc)
  3. Tratamentul multidisciplinar este singura optiune pentru rezultate stabile si de lungă durată.
  4. Amintesc importanta medicului stomatolog omnipractician ce are un rol cheie in depistarea anomaliilor dento-maxilare, precum și în motivarea și îndrumarea pacienților pentru tratamentul multidisciplinar.