Tratament ortodontic/aparat dentar pentru adolescenți.

Adolescența

Această perioadă este unică şi implică conştientizarea aspectului exterior şi desigur poziţia dinţilor. În fiecare zi zâmbetul tău este acolo pentru oamenii din jurul tău, fiind o fereastră între tine si lume. Aşa cum tu te percepi, transmiţi această imagine celor din jur, iar colaborând putem contribui la dezvoltarea ta personală şi înbunătățind interacţiuni sociale.

adolescenti3Lăsând dinții nealiniați fără tratament se poate ajunge la alte probleme dentare, cum ar fi abrazia excesivă a feţelor dentare, afecțiuni ale gingiilor și probleme de masticaţie.

Printr-o consultaţie, medicul ortodont iţi va oferii  detaliat planul de tratament şi o incursiune privind etapele ce ne aduc mai aproape de un aspect dentar si facial frumos.

La această vârstă, de cele mai multe ori,  aparatele utilizate sunt aparatele dentare fixe, existând o varietate de bracket-uri și tehnici care pot fi utilizate. În ultima perioadă brackeți au devenit o modă, având avantaje în integrare uşoară în grupul de prieteni.

Avantajele vârstei și perioadei de creștere ne ajută  pentru a obține o ocluzie (“mușcătură”) corectă. Un alt avantaj specific vârstei fragede este metabolismul ridicat care ne poate ajuta la micșorarea duratei tratamentului, cât şi disconfortului purtării aparatului dentar fix.

Testimonial

Cazuistică – evoluția tratamentului ortodontic al unui tânăr ambițios