Cum obținem un zâmbet strălucitor?

Știai că un zâmbet strălucitor este secretul unei prime impresii bune?

Acel zâmbet  strălucitor și sănătos este dezirabil în aceste vremuri în care estetica are un loc fruntaș în alegerilor tuturor. Avantajul major al zâmbetului Hollywoodian este încrederea cu care ne înarmează, naturalețea exprimării si dezinvoltura acțiunilor noastre. Realitatea este că un zâmbet neatrăgator cu dinții pătați, nealiniați poate avea un impact dăunător asupra încrederii tale, iar o încredere scăzută afectează aproape toate aspectele vieții tale.

În căutarea unui mod de a remedia imperfecțiunile dentare veți găsi nenumărate metode de albire a dinților pe net. Problema este că unele metode nu funcționează, în timp ce altele sunt dăunătoare. 

Însă vreți să știți părerea noastră despre acest subiect?

În primul rând trebuie să conștientizăm că trebuie să parcurgem câteva etape, iar acestea durează un timp până vom obține un zâmbet sănătos, mai mult decât strălucitor. Aceste etape sunt: 

  • Consultația ortodontică –  primordială în aflarea  problemelor tale dento-maxilo-faciale 
  • Estetica dentară – secundară obiectivelor ortodontice prin îndepartarea plăcilor de tartru prin detrartraj cu ultrasunete, diminuarea numărului de bacterii prin periaj profesional și eliminarea petelor dentare cauzate de cafea, tutun, ceai, sucuri prin Airflow.

Afecțiunea gingivală este adesea cauzată de depunerile de placă bacteriană, iar cea mai bună modalitate de a le îndepărta este prin periaj zilnic de două ori pe zi. Însă oricât de bine ai curăța dinții, întotdeauna vor rămâne zone greu accesibile, pe care e dificil să le menții curate. În zonele respective, placa bacteriană se poate acumula și, cu timpul, se poate mineraliza, formând depuneri dure, numite tartru, care nu pot fi îndepărtate prin periaj obișnuit. Dacă tartrul nu este îndepărtat, în jurul dintelui și, posibil, sub linia gingivală se poate aduna o cantitate mai mare de placă bacteriană, conducând la progresarea afecțiunii gingivale. Pentru a reduce riscul de afecțiune gingivală sau pentru a opri agravarea acesteia, recomandăm o curățare profesională a dinților, numită detartraj și periaj profesional, pentru a putea avea dinții cu adevărat curați.

Prin detrartraj se înlătură depunerile de placă bacteriană și tartru. Adesea se folosește mai întâi un aparat de detartraj cu ultrasunete pentru a îndepărta cea mai mare parte a tartrului, iar apoi se utilizează instrumente manuale speciale pentru a îndepărta cele mai persistente rămășițe de tartru. 

Periajul profesional se realizează cu ajutorul unei periuțe  si cu o pasta speciala și are ca scop înlăturarea plăcii bacteriene de pe suprafața dentară, îndepărtarea discromiilor dentare externe, cauzate de alimente și tutun, și îndepărtarea depunerilor de tartru fixate superficial. 

Airflow-ul curăță dinții în zonele neaccesibile, folosind un jet de apă cu pulbere abrazivă și presiune.

Cat de des este necesar să faceți un detartraj și un periaj dentar profesionist?

Medicul  stomatolog este cel care poate să vă sfătuiască în legatură cu perioada necesara. Este recomandat sa faceți detartraj si periaj dentar profesional  de doua ori pe an. Dar dacă puteți menține o igienă orală exceptională, acest numar este redus la o singură data pe an.

Procedura de detartraj este dureroasa?

Dacă depozitele de tratru sunt superficiale, detartrajul nu este dureros. În cazul în care există depozite adânci, se va folosi în majoritatea cazurilor anestezie locală înainte de procedură. Poate exista și o sângerare ușoară pentru că placa și tartrul duc la inflamarea gingiilor, iar atingerea gingiilor puternic inflamate poate provoca sângerări.

Igienizarile profesionale ( detartraj, periaj dentar, airflow) – făcute periodic previn apariția cariilor,  bolilor parodontale și pătarea dinților.