Extracția premolarilor în scop ortodontic

În multe cazuri, pacienții sunt tentați să caute soluții pentru a evita extracțiile dentare în scop ortodontic, însă de fapt alegând această ”soluție de compromis” nu facem decât să creștem riscul de recidivă a dinților în viitor. Și mai mult ne putem alege și cu alte probleme, cum sunt cele parodontale de pildă.

Extracțiile dentare sunt recomandate în cazurile de înghesuire dentară severă, mușcătură adancă, protruzia dinților și asimetrii.

Această indicație influențând decisiv durata tratamentului ortodontic, eficiența tratamentului, sănătatea dinților  precum și costul tratamentului, deoarece păstrarea pe arcadă a dinților care sunt de extras poate duce la un tratament de durată mai mare, mărind astfel costurile.

Părinții se află printre acele categorii de pacienți care doresc să recurgă la acest compromis al evitării extracțiilor dentare la copilași, atunci când există această indicație, pe motivul suferinței sau a fricii copilașului, însă alături de specialiștii noștri putem elimina aceste percepții greșite, iar extracțiile să fie pentru copil un eveniment nedureros și netraumatic.

Ai încredere în indicațiile medicul specialist ortodont și ia decizia potrivită care îți va aduce zâmbetul pe buze!